Полицията в Австралия арестува 14-годишно момче след намушкване с нож

...
 Полицията в Австралия арестува 14-годишно момче след намушкване с нож
Коментари Харесай

Нападение с нож в университета в Сидни: Тийнейджър е намушкал студент

 

Полицията в Австралия арестува 14-годишно момче след намушкване с нож в университета в Сидни. Тийнейджър е нападнал и ранил тежко 22-годишен млад мъж в многолюден академични кампус, оповестява Ройтерс.

Снимка: Reuters

Инцидентът е станал във вторник сутринта към 8:45 ч. в университета на Сидни в Кампердаун. Според информацията студент е бил намушкан във врата с кухненски нож.

 Ивелин Михайлов: Казаха ми „ Трябва да подкрепите кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи, другояче – компромати “ България 4 мин. Ивелин Михайлов: Казаха ми „ Трябва да подкрепите кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи, другояче – компромати “  Нови водещи комбайни CR11 и CR10 Advertorial 10 мин. Нови водещи комбайни CR11 и CR10  Оранжев код за стихии във вторник България 2 мин. Оранжев код за стихии във вторник  51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция Светът 2 мин. 51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция  В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО+СНИМКИ) Светът 2 мин. В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО+СНИМКИ)  Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг България 1 мин. Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг  Пожар пламтя в ортопедията на МБАЛ-Благоевград, пациент е в тежко положение (СНИМКИ+ВИДЕО) България 2 мин. Пожар пламтя в ортопедията на МБАЛ-Благоевград, пациент е в тежко положение (СНИМКИ+ВИДЕО)  Ивелин Михайлов: Казаха ми „ Трябва да подкрепите кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи, другояче – компромати “ България 4 мин. Ивелин Михайлов: Казаха ми „ Трябва да подкрепите кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи, другояче – компромати “  Нови водещи комбайни CR11 и CR10 Advertorial 10 мин. Нови водещи комбайни CR11 и CR10  Оранжев код за стихии във вторник България 2 мин. Оранжев код за стихии във вторник  51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция Светът 2 мин. 51 огнища за 24 часа: Един човек почина, а 8 са задържани при пожарите в Гърция  В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО+СНИМКИ) Светът 2 мин. В окото на бурята: Ураган с ветрове от 240 км/ч удари островите на Карибско море (ВИДЕО+СНИМКИ)  Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг България 1 мин. Заради безводие: Жители на Караисен излизат на митинг  Пожар пламтя в ортопедията на МБАЛ-Благоевград, пациент е в тежко положение (СНИМКИ+ВИДЕО) България 2 мин. Пожар пламтя в ортопедията на МБАЛ-Благоевград, пациент е в тежко положение (СНИМКИ+ВИДЕО)

Екипи на незабавна помощ са оказали помощ на 22-годишния млад мъж. Той е бил откаран в болница в тежко, само че устойчиво положение, се споделя в изказване на полицията на щата Нов Южен Уелс.

Пострадалият студент е австралийски жител. Той е получил съществени пострадвания, само че се чака да се възвърне от нападението.

Мотивът или идеологията на момчето към момента не са открити, заяви помощник-комисарят на полицията на Нов Южен Уелс по въпросите на битката с тероризма Марк Уолтън.

Снимка: Reuters

Той акцентира, че нападението не е религиозно стимулирано, не е обвързвано с пропалестински настроения и не е обвързвано с хипотетичния терористичен случай в Нюкасъл предходната седмица.

Полицията обаче осъди " токсичната " онлайн среда, която радикализира австралийски деца и ги подтиква към екстремизъм.

 

 

„ Те възприемат екстремистки идеологии и се стремят към принуждение. Призовавам родителите да са наясно с този риск за децата си “, уточни Уолтън.

Нападателят е бил прочут на полицията и държавните организации, добави помощник-комисарят.

Снимка: Reuters

По думите му 14-годишният юноша е бил облечен в камуфлажна униформа на силите за защита. Той се е качил на рейс и е избягал от мястото на случая. След това той е бил задържан покрай лечебно заведение.

В момента в болничното заведение „ Роял Принц Алфред “ се прави оценка на психологичното му здраве.

Няма продължаващ риск за обществото, а жертвата и хипотетичният нападател не са се познавали.

Снимка: Reuters

Полицията е отделила мястото на закононарушението. Съобщава се, че поради случая оживеният академични кампус е бил блокиран.

Говорител на университета в Сидни съобщи, че в кампуса му в Кампърдаун се организира полицейска интервенция и че полицията ще остане там, до момента в който трае следствието.

 

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР